Over ons

Kinderen helpen bij het uitkiezen van hun boek, is een taakje dat wij graag op ons nemen. Het is belangrijk dat ze zelf hun boek kunnen uitkiezen dat ze willen lezen: door ze tijd en ruimte te geven om in boeken rond te neuzen, door sommige boeken eens wat extra aandacht te geven, kinderen elkaar te laten inspireren en ze zelf direct te helpen bij het kiezen.

Door ons enthousiasme over boeken is het net dat ietsje makkelijker om een kind voor een bepaald boek ook enthousiast te maken. Soms helpt het dat we een stukje voor lezen of dat kinderen aan elkaar voorlezen. Voorlezen is enorm belangrijk. Alle kinderen vinden het fijn om voorgelezen te worden. Maar vooral voor kinderen die uit zichzelf niet zo snel een boek zouden lezen, is het belangrijk. Zelfs als ze het lezen technisch onder de knie hebben, blijft het leuk en leerzaam om voorgelezen te worden. Voorlezen blijft een van de beste manieren om kinderen te laten genieten van boeken.

En vergeet niet: Zien lezen, doet lezen! Lees zelf ook eens een spannend boek terwijl je kinderen lezen. Zo kunnen we allen 15 minuutjes, een half uurtje … wegdromen in een leuk verhaal.

Onze boeken caravan komt graag bij je langs om je onder te dompelen in de wereld van kinder- en jeugdboeken. Indien je wenst werken we ook een boek uit met tal van activiteiten zodat de kinderen nog enthousiaster worden en helemaal kunnen meeleven in het boek. Hoe gekker je idee hoe leuker wij het vinden om het uit te werken!